Monday, 1 February 2016

Lousfaki Trail


Περιμέναμε τον Ιανουάριο να φτάσει στο τέλος του για να πραγματοποιήσουμε μια από τις πιο όμορφες εξορμήσεις μας .Επισκεφτήκαμε το Lousfaki Trail ,το είδαμε ,το καβαλήσαμε και μας ξετρέλανε .

Το trail βρίσκεται στο κέντρο της Ελλάδας στον Τύρναβο 10 λεπτά από την Λάρισα ,πάνω στον λόφο του Προφήτη Ηλία .Με τη ξεχωριστή ομορφιά του όσο πλησιάζαμε στο βουνό καταλαβαίναμε πως η μέρα θα είναι μοναδική όπως και το τοπίο .Φτάνοντας στην κορυφή απλά σταματάς και χάνεσαι για μερικά λεπτά από την απίστευτη θέα .

Το μονοπάτι υπήρχε εδώ και κάμποσο καιρό αλλά μόλις πρόσφατα πήρε την τελική του μορφή .Η περιοχή ονομάζεται " Λουσφάκι " από όπου και προήλθε η ονομασία του trail .Σημαντικό ρόλο έπαιξε η αστείρευτη όρεξη και ενέργεια μόνο μιας μικρής ομάδας ανθρώπων που κατάφεραν και δημιούργησαν ένα απίστευτο και παράλληλα ξεχωριστό μονοπάτι για τα δεδομένα της χώρας μας .  

Όποιος δει τις κατασκευές θα καταλάβει (από το μέγεθος και μόνο ) πως δεν είναι δυνατόν να έγιναν με το χέρι ,σε αντίθεση με το υπόλοιπο περισσότερο του μονοπατιού που απίστευτο αλλά ναι , είναι δουλεμένο με τα χέρια και μόνο .Πολύτιμη ήταν η βοήθεια ενός πολύ καλού φίλου και γνώστη που με τα μηχανήματα  που διαθέτει και τις γνώσεις διαμόρφωσαν ένα τερέν που θυμίζει πίστες εξωτερικού .

Το μήκος της διαδρομής στα 1800 μέτρα ,όχι και άσχημα για τις πίστες που έχουμε συνηθίσει στην Ελλάδα .Αλλά αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει είναι τα συστατικά που με επιτυχία συνδυάστηκαν μέσα σε αυτό το μονοπάτι .Η κλίση ,οι μεγάλες στροφές με τα καλοφτιαγμένα berms , η πολύ πέτρα και με αποκορύφωμα τα πολλά και διαφόρων μεγεθών άλματα συνθέτουν μια διαδρομή που "ok" δεν είναι μέσα σε δάσος αλλά είναι κάτι διαφορετικό και η αλήθεια είναι πως μας άρεσε αυτό το διαφορετικό .Αν σε όλα τα παραπάνω προσθέσουμε και την ροή με τις απίστευτες ταχύτητες  και το uplift  από καλή άσφαλτο που διαρκεί μόνο 3.40 λεπτά μας έρχεται να αφήσουμε το πληκτρολόγιο και να ξαναβρεθούμε εκεί .
Ας πάρουμε μια γεύση πως ξεκίνησε η ιδέα αυτή η διαδρομή να γίνει πίστα


Μετά έφτασε η πολύτιμη βοήθεια από τον φίλο Κώστα που  μαζί με τον  Δημήτρη όπως θα δείτε έκαναν θαύματα και μετέφεραν όλο το μονοπάτι σε άλλο επίπεδο .Πρέπει να πούμε ένα μεγάλο μπράβο σε τέτοιους ανθρώπους που έχουν όραμα ,δουλεύουν και πασχίζουν για αυτό που αγαπάνε .
επί το έργω

Είχαμε τη ευκαιρία και να τo δούμε από κοντά άλλα και να καβαλήσουμε αυτό το νέο μονοπάτι .Μαζί μας ήταν και δυο πολύ καλοί φίλοι που με τα απίστευτα περάσματα τους καταλαβαίναμε τι μπορεί να προσφέρει αυτή η πίστα 
Enjoy

 Track Preview  

Lousfaki Downhill Trail
πηγή : Lambros Fakiolas

Με τους δημιουργούς της πίστας να μην ησυχάζουν  ποτέ και με σχέδια και πλάνα όχι μόνο συντήρησης αλλά και βελτίωσης και επέκτασης της διαδρομής νιώθουμε όλοι τυχεροί που πλέον μπορούμε να καβαλάμε τέτοια μονοπάτια .Με την στήριξη των ντόπιων ακόμα και την βοήθεια από τις τοπικές αρχές που σπάνιο αλλά επιτέλους μερικοί βλέπουν , συνειδητοποιούν και αγκαλιάζουν τέτοιες προσπάθειες όλη αυτή η προσπάθεια είναι ένα παράδειγμα προς μίμηση για πολλούς .

Ένα ακόμα πράγμα που μας κέρδισε ήταν η ευγένεια και η φιλοξενία που ειλικρινά δεν την συναντάς και δεν σου την προσφέρουν τόσο εύκολα σε άλλα μέρη .
" Πλέον έχει καθιερωθεί ένας πολύ δυνατός ποδηλατικός προορισμός "

Εμείς δεν έχουμε παρά να μείνουμε συντονισμένοι ,εννοείται να επισκεφτούμε ξανά το Lousfaki Trail και να ενημερωνόμαστε για όλα τα νέα από το Facebook  στο " Lousfaki Trail "

στο Amanita DH Stomio και από το " Rideingr "  για  όλες τις εξελίξεις .

Video Downhill or Die
Ένα ακόμα edit από τα πρώτα στάδια δημιουργίας του trail

Το 2016 ξεκινάει δυνατά και για αυτό φρόντισε το "Lousfaki Trail " .
Συγχαρητήρια παιδιά 
Συνεχίστε έτσι δυνατά